PRZYSMAK GODNY KRÓLA

Dzisiaj ugościłam moich bliskich SERNIKIEM KRÓLEWSKIM.





To jedna z większych przyjemności w życiu: 
widzieć zadowolenie i radość na twarzach osób, 
które częstuję przygotowanymi przez siebie smakołykami. :-)

Miło jest też zbierać pochwały i odpowiadać na pytania w stylu:
"Dlaczego Twoje ciasta są zawsze takie pyszne?
"Skąd masz taki świetny przepis?"

No tak, dlaczego moje ciasta są wyjątkowe?
Zdradzę Wam parę sekretów:

1. Przede wszystkim wkładam w pieczenie dużo serca
2. Zawsze używam świeżych produktów
3. Nie próbuję zgadywać "na oko" co ile waży, tutaj ufam jedynie wadze
4. Dbam o właściwą temperaturę składników i temperaturę pieczenia
5. No i wreszcie wysoka jakość używanych składników.

Do sernika wybieram zawsze ser śmietankowy 3 krotnie mielony,
a nie popularne masy serowe.

Jajka koniecznie od "wiejskich szczęśliwych kur"

No i wreszcie MARGARYNA: 

Od lat jestem wierna KASI która moim zdaniem nie ma sobie równych. 
Od kilku tygodni zachwycam się nową wersją KASI EKSTRA - MAŚLANY SMAK.
KASIA EKSTRA ma nieco wyższą zawartość tłuszczu, 
dzięki czemu mój Sernik Królewski nabrał iście królewskiego smaku, 
warstwa serowa ma bogatszy smak, jest bardziej delikatna i niemal aksamitna.
Do kakaowej warstwy z ciasta kruchego, również dodałam KASIĘ EKSTRA - MAŚLANY SMAK.
 Po upieczeniu ta warstwa była wyborna: aromatyczna, miękka i krucha jednocześnie!
Blisy zachwyceni byli przede wszystkim smakiem, mnie zaś cieszyła też świadomość, 
że KASIA EKSTRA jest zdrowym dodatkiem:
nie zawiera olejów utwardzanych
oraz jest wzbogacona w witaminy A, D i E.
Lubię wiedzieć, że przygotowuję im jednocześnie pyszne jak i zdrowe smakołyki :-)

No i oczywiście słodkie inspiracje też są ważne-
-ja często zaglądam na stronę
www.mojeciasto.pl 

Polecam!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty